• Strada Sergent Ilie Petre, Nr. 8A, Bl. 1, Ap. 11, Parter, Chiajna, Ilfov
 • 0762 11 81 38

Sectiunea „Intreabă medicul pediatru”. Satisfactie garantata 100%

Ce este aceasta sectiune?

Această sectiune , prin intermediul careia imi puteti adresa una sau mai multe intrebari de pediatrie, se derulează pe calea internetului, si poate fi utilă mămicilor cu copii de toate vârstele, oriunde s-ar afla acestea, in anumite situatii, si anume:

 • cand medicul pediatru al copilului nu este disponibil imediat,
 • cand o consultatie pediatrica intr-o clinică privată este mult prea scumpă, sau timpul de asteptare la un specialist este mult prea mare,
 • cand ati avut o experientă neplacută cu alti medici in sistemul privat sau in sistemul de stat (explicatii insuficiente si nu pe intelesul familiei, lipsă de respect si de empatie fată de boala copilului )
 • pentru interpretarea preliminară a unor analize de sânge si a altor rezultate de laborator, precum si a unor investigatii medicale, in asteptarea vizitei programate la medicul care urmăreste copilul (deoarece, dupa cum bine se stie, orice rezultat al unui test de sânge sau al unei investigatii trebuie interpretat in functie de fiecare copil )
 • cand aveti nevoie de o a doua părere in ceea ce priveste un diagnostic, un plan de tratament, o interpretare e analize etc.

Ce nu este si ce nu isi propune această sectiune specială din site-ul meu:

–> nu isi propune să se substituie unei consultatii medicale fata in fata cu medicul, si sub nici un motiv toate informatiile din această sectiune si respectiv de pe intreg site-ul nu trebuie să inlocuiască o consultatie la cabinetul medicului care urmăreste copilul.

–> nu isi propune să fie o consultatie medicală de urgentă, in situatii medicale urgente fiind recomandat să apelati numarul unic european 112, dacă vă aflati pe teritoriul Uniunii Europene, sau numărul national unic al tării in care vă aflati, respectiv 911 dacă rezidati in Statele Unite.

Ce vă pot oferi ?

1.O expertiză de medic specialist pediatru, obtinută prin studii de specialitate si ani de practică medicală in sistemul de sănătate de stat si cel privat din Romania, dar si in străinătate, in Franta.

2. Vă pot explica :

 • simptomele unei boli deja diagnosticate la copilul dvs.,
 • ce protocoale de tratament există pentru boala respectivă,
 • ce medicamente sunt recomandate si ce forme medicamentoase există in tara in care va aflati,
 • ce efecte adverse pot apărea de la medicamentele pe care copilul dvs urmează sa le ia sau le ia deja,
 • ce sanse de vindecare există si ce complicatii pot apărea,
 • ce studii clinice sunt in curs in tara unde vă aflati, in special dacă este vorba de o boală rară si in curs de studiere,
 • ce centre medicale sunt in regiunea unde sunteti si care sunt medicii specialisti cei mai reputati din domeniul respectiv.
 1. Vă pot orienta să faceti anumite investigatii medicale ce ar putea fi de ajutor in obtinerea diagnosticului final, si va pot preciza ce investigatii sunt total inutile pentru diagnostic in pediatrie.
 2. Vă pot verifica vaccinarile si imunizarile pe care copilul dvs le-a avut deja si , in functie de tara unde locuiti si de protocoalele de vaccinare nationale de acolo, vă pot spune dacă copilul este la zi cu vaccinările minim obligatorii si eventual vă pot consilia să-i completati vacinările lipsă. Pentru aceasta am creat butonul special de atasat documente din Formularul pacientului din cadrul sectiunii acesteia, si pe care il puteti utiliza pentru -mi trimite documentele medicale scanate .

Deoarece există situatii de risc in care sunt de făcut vaccinuri speciale, care sunt optionale , adica nu sunt recomandate de rutină, pentru toti copiii, ci numai pentru anumite categorii (exemplu copiii fragilizati prin boli cronice, sau copiii care călătoresc in străinatate impreună cu familia), va pot orienta, in functie de factorii epidemiologici de risc din regiunea unde locuiti, sa va vaccinati sau nu cu un anumit vaccin .

Vă pot explica efectele adverse ale vaccinurilor si contra-indicatiile acestora, pentru a putea trece cat mai usor pentru acest capitol deosebit de important legat de sănătatea copilului dvs.

5. Vă pot explica alimentatia copiilor, detaliat, pe vârste, si vă pot consilia din punct de vedere nutritional pentru copilasii dvs; putem vorbi despre/

 • alăptarea nou-născutilor si sugarilor, despre tehnici de alăptare,
 • despre indicatiile alimentatiei cu formulă de lapte pentru sugari, si vă pot consilia in alegerea corecta a unei formule de lapte artificial pentru bebelusul dvs,in functie de problemele de sănătate pe care le are copilul si in functie de factorii de risc spre alergie ai familiei, etc,
 • pentru copiii mai mari si pentru adolescenti, vă pot explica alimentatia corespunzatoare pentru fiecare etapă de vârstă, si vă pot face un bilant nutritional pentru fiecare copil in parte.